Brownie cookies
Koekjes met de structuur van brownies!
Lekker "chewy" en met een overdaad aan chocolade.
Als die al bestaat 😜
de ingrediënten:
140 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
2 eieren
1 eidooier
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram suiker
85 gram boter
200 gram pure chocolade
25 gram ongezoet cacaopoeder
optioneel 1 theelepel oploskoffie
Ter decoratie:
optioneel grof zeezout ter decoratie
optioneel chocolatechips ter decoratie
En zo maak je ze:
Verwarm je oven voor op 180 gr. C
Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
Zet even aan de kant.
Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doe alle overige ingrediënten in een kom en mix met een handmixer tot een homogene massa.
Voeg het chocolade mengsel er aan toe en roer.
Als laatste "vouw" je als het ware de bloem er doorheen. Meng niet te lang! Als je geen bloem meer ziet onmiddellijk stoppen met mengen.
Laat 15 minuten staan op kamertemperatuur.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.(je gaat 2 bakplaten nodig hebben, of je bakt ze in twee delen)
Zoals je ziet is je "deeg" erg dun.
Het is meer een beslag dan een deeg. Dat is prima.
Komt allemaal goed. Het worden brownie koekjes, Geen krokante koekjes.
Schep een flinke eetlepel van het beslag op de bakplaat. Laat minimaal drie cm ruimte aan elke kant tussen de koekjes, want ze zullen nog flink uitlopen.
Schuif de bakplaat net boven het midden van je oven en bak de koekjes 8-10 minuten.
Zodra ze uit de oven komen strooi je er optioneel wat vlokken zeezout en wat chocolatechips overheen.
Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
Schep ze daarna voorzichtig met een spatel op een rek om verder af te koelen. Voorzichtig, want ze zijn zacht en breekbaar.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties