Japanse koolsalade met zalm
Heerlijk verfrissend en gezond!
Ik heb het natuurlijk over deze lekkere Japanse koolsalade met zalm.
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de zalm:
4 zalmfilets
1 eetlepel olijfolie
peper en zout naar smaak
1 theelepel dille gedroogd
1 theelepel koriander gedroogd
1 snufje chiliflakes
2 theelepels sesamzaadjes
peper en zout naar smaak
Voor de koolsalade:
0,5 rode kool in dunne reepjes
0,5 witte kool in dunne reepjes
2 winterpenen in slierten (met de dunschiller gesneden)
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rijstazijn
3 cm gember fijngesneden
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook fijngehakt
Voor erbij:
4 eetlepels wakame
En zo maak je het:
Verwarm de oven op 220 gr. C.
Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
Wrijf de zalmfilets in met de olijfolie en alle kruiden en specerijen.
Leg op de bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 15min. of totdat de zalm gaar is.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en dresseer de salade ermee. Laat even intrekken totdat de zalm klaar is.
Schep de salade op de borden, leg de zalm en de wakame er bij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties