Gevulde kipfilet
Ik hou van kip. En al helemaal van deze gevulde kipfilet.
Serveer er wat groente bij en eventueel wat aardappeltjes of rijst. Je bent klaar binnen 30 minuten.
Probeer het eens, je zult versteld staan. Zo gemakkelijk en zo smakelijk heb je nog nooit kip bereid.
Wat heb je nodig: voor 2 personen
olijfolie om te bakken
2 kipfilets
peper en zout
1 theelepel paprika poeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
voor de vulling:
2 eetlepels roomkaas
2 eetlepels diepvries spinazie (ontdooid en zo veel mogelijk vocht er uit geknepen)
4 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
1 handje geraspte Parmezaan
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 220 gr. C.
Dep de kipfilets droog met keukenpapier.
Kruid met peper en zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Maak over de lengte richting een inkeping in je filets alsof je er een tasje in maakt.
Snij de filet niet helemaal door.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de vulling.
Vul de kipfilets en steek er wat tandestokers in om het geheel bij elkaar te houden.
Zet een pan op middelhoog vuur.
Doe er wat olijfolie in en bak de kipfilets aan beide kanten totdat deze een goudbruin kleurtje heeft gekregen. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Leg de filets in een ingevette ovenschaal en schuif deze in het midden van je oven.
De filet zal zo'n twintig minuten nodig hebben om gaar te worden. Afhankelijk van de dikte van je filet natuurlijk.
Serveer met wat groente zoals gestoofde broccoli, boontjes of bimi en eventueel wat aardappeltjes of met een salade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties