Rucola stamppot met gehaktballen en spekjessaus
Vandaag is het koud. We hebben zin in iets warms. Een lekkere stamppot om ons op te warmen.
Het werd deze heerlijke rucola stamppot met gehaktballen.
De ingrediënten: Voor 4 personen
Voor de stamppot:
1 kg kruimige aardappelen geschild en in kleine stukken.
150 ml mek
50 gram roomkaas
1 klont boter
een snufje nootmuskaat
zout en peper naar smaak
1 zak rucola sla gewassen
Voor de gehaktballen:
500 gram rundergehakt
Peper en zout naar smaak
1 theelepel parikapoeder
0,5 theelepel nootmuskaat
1 theelepel mosterd
2 eetlepels ketjap manis
Voor erbij:
125 gram spekreepjes
1 rode ui gesnipperd
1 theelepel oregano gedroogd
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel balsamico azijn
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
Zet een grote pan koud water op met de aardappelen.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.
Vorm er vier ballen van.
Leg de ballen in een ingevette ovenschaal.
Zet in het midden van de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Draai tussendoor 1 x om.
In een klein pannetje bak je de spekjes zonder olie of vet. Voeg de rode ui toe en bak mee.
Als de spekjes bruin en al een beetje knapperig zijn voeg je de oregano, de balsamico azijn en de ketjap toe.
Bak even mee.
Zet dan het vuur uit.
Verwarm in een maatbeker in de magnetron de melk, een klont boter en de roomkaas. Dit heeft maar een minuut of zo nodig.
Giet de aardappelen af. Zet terug op het vuur en laat even uitwasemen. Schud even met de pan.
Voeg het warme melk mengsel toe. Stamp ze fijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
voeg op het laatst de rucola toe.
Reactie plaatsen
Reacties