Crispy Chili beef noodles
Dit is het ultieme recept voor drukke doordeweekse dagen. Het zit bomvol smaak maar is ontzettend makkelijk en snel gemaakt! Ideaal!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
250 gram eiernoedels
Voor het vlees;
500 gram mager rundergehakt
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
2 theelepels knofollkpoeder
zout naar smaak
Olijfolie
1 of 2 theelepel(s) chiliflakes
1 duim gember geraspt
2 teentjes knoflook fijngehakt
70 ml sojasaus
1,5 eetlepel honing
2 lente-uitjes in ringetjes
1 eetlepel ketjap-manis
1 rood chilipepertje in ringetjes
En zo maak je het:
Meng het gehakt met het paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Zet even aan de kant.
Zet een wok of braadpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
Voeg de gehakte knoflook, de gember en de chiliflakes toe en bak een halve minuut.
Voeg dan het gehakt toe en bak het rul en gaar.
In de tussentijd bereid je de noodles in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als het gehakt gaar is voeg je de sojasaus en de honing toe. Laat het eventjes een beetje karameliseren. Als laatste voeg de de lente-uitjes en de afgegoten noodles toe. Draai het vuur laag.
Proef en breng op smaak met ketjap manis.
Geef er de ringetjes rode peper bij.
Serveer met een frisse komkommersalade.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties