Caprese salade met kip en buratta
Dit is een heerlijke salade voor zomerse dagen!
En zelfs als de zon niet schijnt dan tover je toch een beetje zon op je bord als je dit op tafel zet.
De salade is heel eenvoudig.
De kip is optioneel. Ik heb deze erbij gemaakt om het een volwaardige maaltijd te maken.
Je kunt deze in de zomer natuurlijk lekker op de bbq leggen. Ik heb hem in de oven gemaakt.
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de kip:
2 kleine kipfilets in grove stukken
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepelknoflookpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
0,5 theelepel chilifakes
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
Voor de salade:
2 handen vol sla naar keuze, ik nam veldsla
4 grote, kwalitatief goede tomaten, in plakjes
2 handen vol kleine snoeptomaatjes, gehalveerd
3 perziken of nectarines in partjes
1 bol burrata
Sap van 1 citroen
Een paar eetlepels goede olijfolie
Peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 220gr. C.
Smeer de kip in met de olijfolie en voeg de specerijen toe.
Zet even aan de kant om wat in te trekken.
Rijg de kip aan spiezen. Leg ze in een ovenschaal en schuif in het midden van de oven totdat deze gaar is. (Ongeveer 20 minuten.)
(Afhankelijk van de grootte van je kip stukken natuurlijk)
In de tussentijd verdeel je de ingrediënten voor de salade over de borden.
Voeg wat peper en zou toe naar smaak.
Besprenkel met citroensap en flink wat goede olijfolie.
Serveer met de kip spiezen en eventueel wat knapperig brood erbij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties