Lauwwarme salade met chorizo, venkel en kikkererwten
Een heerlijke combinatie van krokante, pittige en zoute chorizo met zachte en iets zoete venkel. Heerlijk ook om een salade te eten met iets warms erbij.
Gewoon omdat het lekker is 😉
Dit heb je nodig: voor 2 personen
Olijfolie om te bakken
1 opgehoopte theelepel venkelzaad
200 gram chorizo in plakjes of blokjes
1 venkelknol in blokjes van 1,5x1,5cm
(bewaar het venkelgroen om te decoreren)
1 blik kikkererwten uitgelekt
2 tomaten in partjes
3 grote handen vol veldsla
Voor de dressing:
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel honing
3 eetlepels olijfolie
een snuf peper
En zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet aan de kant.
Zet een pan op middelhoog vuur.
Voeg een scheutje olijfolie toe en doe het venkelzaad erbij.
Bak ongeveer een minuutje en voeg dan de chorizo en de venkel toe.
Bak al roerend een minuut of vijf totdat de chorizo knapperig en de venkel wat zacht begint te worden.
Voeg de kikkererwten toe en laat even goed doorwarmen.
Zet het vuur uit.
Voeg de tomaten, de veldsla en als laatste de dressing toe en hussel alles even snel door elkaar.
Garneer met het venkelgroen en serveer meteen.
Smakelijk!