Bowl met Griekse kip balletjes
Vandaag neem ik jullie mee naar Griekenland! Nou ja, figuurlijk gesproken dan...
Deze bowl is op en top Grieks. Je vindt er zo veel bekende smaken terug dat je je wellicht ècht even in Griekenland waant! 💕 Denk aan verse kruiden als munt en dille, yoghurt, knoflook, rode ui en feta. Hmmm... gaan jullie mee?
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de balletjes:
400 gram kipgehakt
1 eetlepel vers gehakte munt
1 eetlepel vers gehakte dille
1 klein rood uitje, heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano gedroogd
peper en zout naar smaak
Voor de salade:
200 gram rijst
3 kropjes little gem sla (of ijsbergsla) fijngesneden
2 handen vol snoeptomaatjes
0,5 komkommer in plakjes
100 gram feta kaas verkruimeld
Voor de tzatziki:
6 eetlepels Griekse yoghurt
0,5 komkommer geraspt
1 eetlepel vers gehakte dille
1 eetlepel vers gehakte munt
2 teentjes knoflook fijngehakt
peper en zout naar smaak
Om te garneren:
1 handje munt
vers gehakte dille
1 klein rood uitje in halve ringen
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng alle ingrediënten voor de kip balletjes in een kom.
Role er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Leg ze op de bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten.
In de tussentijd kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de halve komkommer voor de tzatziki en knijp deze goed uit zodat wat van het vocht afgevoerd wordt.
Meng de geraspte komkommer met alle overige ingrediënten voor de tzatziki in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Zet even aan de kant.
Schep de sla op de borden.
Leg er wat rijst bij en de balletjes
Voeg de tomaatjes en de plakjes komkommer toe.
Verbrokkel er wat feta overheen.
In een hoekje schep je wat van de tzatziki.
Garneer met wat blaadjes munt, de halve maantje rode ui en met de dille.
Serveer meteen!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties