Teriyaki zalm met noedels
De Teriyaki saus in dit gerecht maak je natuurlijk zelf! Véél lekkerder dan uit een flesje, waar naar mijn mening standaard te veel suiker aan toegevoegd wordt.
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt de smaak aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Meer pit, minder pit, meer zout, minder zout, meer zoet, minder zoet enz.
Onderstaand mijn recept, pas het gerust aan aan je eigen smaak.
De ingrediënten: voor 2 personen
Voor de Teriyaki saus:
1 scheutje sesamolie
100 ml sojasaus
100 ml water
1 teentje knoflook fijn gehakt
1/2 duim gember fijn gehakt
1 eetlepel honing
Om de saus te binden:
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel koud water
Voor noedels en de zalm:
2 zalmfilets zonder vel.
Noedels naar keuze
Wokolie om te bakken
wok groenten naar keuze (harde groenten zoals broccoli en bloemkool zul je even moeten voorkoken.)
Optioneel om te garneren:
sesamzaadjes
peterselie of koriander
En zo ga je te werk:
Meng de ingrediënten voor de saus. (de maïzena met het water nog niet toevoegen)
Roer goed door elkaar.
Schenk de saus in een pan op middelhoog vuur. Leg de zalm er in.
De zalm gaat garen in de saus. Deze heeft gemiddeld 4-5 minuten nodig per kant.
Als je flinke filets heb misschien wat meer.
Wok de groenten beetgaar op hoog vuur met een beetje wokolie.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als de zalm gaar is neem je deze voorzichtig uit de pan en leg je hem even op een bord.
Dek af met aluminiumfolie.
Het is nu tijd om de saus te binden. Meng daarvoor de maïzena met het koude water en giet het papje in de warme saus. Meteen goed roeren zodat je geen klonters krijgt.
Binnen een minuutje of zo zal je saus gebonden zijn.
Leg de zalm nog even terug in de saus zodat hij die goed op kan nemen.
Schep de noedels in een kom. Schep de groenten er overheen en leg de zalm er bovenop.
Verdeel de saus over de zalm en de noedels.
Garneer met sesamzaadjes en peterselie of koriander.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties