Beef Stifado uit de slowcooker
Beef Stifado is een typisch Grieks stoofgerecht.
Stifado wordt in Griekenland ook veel gemaakt met konijn in plaats van rundvlees.
Omdat rundvlees over het algemeen het hele jaar door wat toegankelijker is koos ik voor rundvlees.
Dit heb je nodig: voor 4 personen
750 gram runder braadstuk of riblappen
4 kleine uien in kwarten gesneden
1 blikje tomatenblokjes
2 runderbouillon blokjes
250 ml water
peper naar smaak
1 opgehoopte theelepel kaneel
2 laurierblaadjes
1 theelepel piment besjes (allspice)
4 kruidnagels
100 ml rode wijn
4 eetlepels rode wijn azijn
En zo maak je het:
Leg de uien onder in de slowcooker.
Doe de piment, de kruidnagels en de laurierbladen in een thee-ei en leg op de uien.
Meng de tomatenblokjes met het water, de bouillonblokjes, de kaneel, rode wijn azijn en de rode wijn en roer even goed door.
Snij het vlees in grove stukken (6x6cm)
Leg het vlees op de uien.
Giet het tomaten/wijn mengsel er overheen.
Zet de slowcooker aan op stand Low voor 8 uur.
Mocht je saus te dun zijn kun je het laatste uur het deksel van de slowcooker halen dan zal de saus wat indikken.
Een maïzena papje is in geval van nood ook een optie, maar normaal gezien niet nodig.
Deze beef Stifado is lekker met orzo en een Griekse salade om maar in het Griekse thema te blijven, maar aardappelpuree is ook erg lekker erbij.
Smakeijk!
Reactie plaatsen
Reacties