Salade met kip en hasselback zoete aardappels
We gaan het weer eens anders doen vandaag. Hasselback aardappel, maar dan met zoete aardappel. Erbij wat gebakken kip uit de oven en lekker veel sla.
De ingrediënten: voor 4 personen
Voor de hasselbacks:
4 grote (of 8 kleine) zoete aardappels
olijfolie
paprikapoeder
oregano gedroogd
knoflookpoeder
peper en zout naar smaak
Voor de kip:
4 kipfilets
olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel knoflookpoeder gedroogd
peper en zout naar smaak.
Voor de sla:
ingrediënten naar keuze.
Ik gebruikte
gemengde sla
rode kool
rode en gele paprika
radijsjes
tomaat
komkommer
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel dille gedroogd
paper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220gr. C
Snij de zoete aardappels om de halve cm in tot bijna aan de onderkant. Dat gaat het makkelijkst als je de aardappel op twee Chinese eetstokjes legt en dan insnijdt tot op het stokje.
Wrijf ze in met de olijfolie en de specerijen. Probeer ook zo goed mogelijk tussen de inkepingen te komen.
Leg ze in een ingevette ovenschaal en schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 45-50 minuten.
wrijf de kip in met de olijfolie. Verdeel er de specerijen over en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Schuif de bakplaat in de laatste 25 minuten baktijd van de zoete aardappels in de oven, net onder de aardappels.
Check na afloop of de kip goed gaar is.
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Verdeel de sla over de borden. Giet de dressing er overheen en leg de kip en de hasselback aardappels er bij.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties