Salade met rucola meloen en Parmaham
Wat denken jullie van een zomerse salade?
Het zoete van de meloen, het pittige van de rucola, de zoute Parmaham en de zachte, romige mozzarella maken deze salade tot een van onze favorieten. We eten het meestal als licht lunch met een stukje stokbrood erbij, maar je kunt hem natuurlijk ook bij de bbq serveren.
Wat heb je nodig: voor 3 à 4 personen
1/2 Galiameloen in bolletjes of blokjes
10-15 cherrytomaatjes gehalveerd
1 zakje rucola sla
1 grote bol mozzarella in plakjes of blokjes gesneden
4 plakjes Parmaham in stukken gescheurd
Extra Vergine Olijfolie
Citroensap
peper en zout
En zo maak je het:
Leg de rucola sla op een serveerschaal.
Verdeel er de cherrytomaatjes, de mozzarella, de Parmaham en de meloen over.
Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over en breng op smaak met peper en zout.
Serveer er eventueel wat stokbrood bij.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties