Aardbeien plaattaart
Deze plaattaart met overheerlijke zomerkoninkjes van de locale boer is waar wij maar geen genoeg van kunnen krijgen.
Hij is super easy om te maken en smaakt heerlijk!
Dit heb je nodig:
250 gram aardbeien in plakjes en een paar gehalveerde ter decoratie
1 rol bladerdeeg
1 ei geklutst
3 eetlepels crème fraîche
peper en zout
balsamico crème naar smaak
4 plakjes Parmaham
wat schilfers Parmezaanse kaas
sla, bijvoorbeeld rucola of veldsla
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C
Rol het bladerdeeg uit, prik met een vork een aantal keren in het deeg en bestrijk de randen met het gekluste ei.
Smeer de crème fraîche in een dun laagje over het deeg. Kruid met wat peper en zout.
Verdeel de aardbeien plakjes er overheen. Niet alles hoeft bedekt te zijn.
Schuif in het midden van de oven en bak gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Verdeel nu de Parmaham, de parmezaan, de sla en de gehalveerde aardbeien er over.
Top af met wat balsamico crème naar smaak.
Reactie plaatsen
Reacties