Cannelloni met ricotta en spinazie in tomatensaus
Gisteren ontving ik in het kader van de #nowaste een grote zak spinazie in mij TooGoodToGo box, dus daar moest ik vandaag maar eens iets mee maken 😊
Het werd een flinke schaal cannelloni, gevuld met spinazie en ricotta en afgetopt met de lekkerste Tomato Frito saus van Heinz
Dat wordt smullen!! 😋😋
De ingrediënten: Voor 4 personen
1 eetlepel olijfolie om te bakken
1 ui fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
250 gram cannelloni
1 zak (400 gram) verse spinazie
300 gram ricotta
100 gram roomkaas (light)
75 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel basilicum gedroogd
1 theelepel oregano gedroogd
peper en zout naar smaak
1 pakje Heinz tomato frito
Garneer met:
Wat blaadjes verse basilicum
En zo maak je het:
Fruit de ui in een grote pan met een eetlepel olijfolie.
Voeg de knoflook toe als de ui wat zachter begint te worden.
Voeg de spinazie in etappes toe. Roer een paar keer goed om en leg eventueel een deksel op de pan om de spinazie te laten slinken.
Als deze helemaal geslonken is voeg je de ricotta, roomkaas en de geraspte kaas toe.
Warm even goed door.
Proef en breng op smaak met een flinke snuf peper en indien nodig wat zout.
Vet een ovenschaal in met olie of boter.
Verwarm de oven voor op 220gr. C
Neem de cannelloni erbij en vul deze met het spinazie en kaas mengsel. Hou ongeveer twee eetlepels van het mengsel achter.
Leg de cannelloni naast elkaar en op elkaar in de ovenschaal.
Verdeel er de frito tomatensaus overheen en zorg daarbij dat alle cannelloni bedekt is.
Verdeel de oregano en de gedroogde basilicum er overheen.
Verdeel dan de resterende twee eetlepels van het spinazie en kaas mengsel over de frito en schuif de schaal in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties