Pompoensoep met feta en balsamico crème
De pompoen. Deze hoort natuurlijk bij de herfst. Ook ik kan er niet omheen.
Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze heerlijk romige pompoensoep.
Voeg er wat crunch aan toe in de vorm van wat pitten en zaden, verdeel er nog wat feta kaas overheen en voeg een vleugje balsamico crème toe 😋 Dat wordt smullen!!
Dit heb je nodig: voor 4 flinke kommen
1 eetlepel olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 hokkaido pompoen gewassen
800 ml groentebouillon
100 ml kookzuivel light (7%)
1 snufje chilipoeder
peper en zout naar smaak
voor de toppings:
(pompoen) pitten en zaden
1 stukje feta verbrokkeld
balsamico crème
Optioneel: nog een scheutje kookzuivel light (7%)
En zo maak je het:
Was de pompoen goed. Laat de schil er aan.
Halveer en verwijder de draden en pitten.
Snij het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2-3cm.
Zet een grote pan met deksel op middelhoog vuur.
Bak de ui even aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de pompoen blokjes toe en bak nog een minuut of drie mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook met het deksel op de pan.
Laat zo'n 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de pompoen zacht is geworden.
Voeg de kookzuivel toe en roer even door.
Neem van het vuur en pureer alles met een staafmixer totdat je een egale, romige massa hebt.
Breng op smaak met peper en zout en chilipoeder.
Garneer met je toppings naar keuze.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties