Salade met parmaham en appel
Omdat ik vandaag de lente in mijn bol had, had ik zin in iets fris, iets lichts en toch ook iets met een hartige touch. Snap je wat ik bedoel? 😂
Het werd deze heerlijke salade met Parmaham en appel. We hebben genoten, zowel van het weer als van de salade 😉
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
0,5 krop ijsbergsla in reepjes
1 grote zak rucola
1 friszoete appel in dunne plakjes
8 plakjes Parmaham
1 handje geschaafde Parmezaanse kaas schilfers
1 handje walnoten, grof gehakt
1 handje granaatappelpitjes
0,5 rode ui in hele dunne ringen
Voor de dressing:
3 eetlepels citroensap
peper en zout naar smaak
1 theelepel dille
1 theelepel monsterd
2 theelepels honing
6 eetlepels extra vergine olijfolie
En zo maak je het:
Leg de ijsbergsla onderop een grote schaal.
Leg de rucola er bovenop.
Verdeel vervolgens alle ingrediënten voor de salade er over.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Giet de dressing over de salade of serveer deze los erbij.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties