Lauwwarme salade met veldsla aardappels en chorizo
Een salade gaat er hier altijd in 😊 En helemaal als er ook nog iets hartigs bij zit. Deze lauwwarme salade met veldsla, aardappels en chorizo bijvoorbeeld is hier favoriet 😋
En zoals gewoonlijk maakt de dressing het helemaal af.
Dat wordt smullen!!
De ingrediënten: Voor 4 personen
1 theelepel olijfolie om te bakken
Voor de salade
600 gram aardappels geschild en in hapklare stukken
1 zakje veldsla, gewassen
200 gram pittige chorizo in dunne plakjes
2 rode uien in halve ringen
2 rode paprika's in grove stukken
voor de dressing:
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel honing
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
Om te garneren:
vers gehakte peterselie
En zo maak je het:
Kook de aardappels gaar in gezouten water en giet af. Hou warm met het deksel op de pan.
Doe een theelepeltje olijfolie in een grote pan. Voeg de chorizo toe en bak al roerend totdat deze licht krokant begint te worden. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bordje met keukenpapier.
Schep het meeste vet uit de pan en gooi het weg. Zorg dat er ongeveer 1 eetlepel vet achterblijft.
Voeg de rode uien en de paprika toe en bak in het achtergebleven vet van de chorizo.
Als de groenten wat zachter zijn geworden, maar wel nog lekker knapperig zijn, voeg je de chorizo weer toe aan de pan. Warm even door.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant.
Verdeel de veldsla over een schaal.
Leg de warme aardappels en het chorizo mengsel er op. Giet de dressing over de warme aardappels, de groenten en de chorizo en zorg ervoor dat de dressing goed verdeeld is.
Maak af met wat vers gehakte peterselie
Serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties