Garnalen spiezen met kokosrijst en citrus dip
Het is vrijdag. Wij luiden het weekend graag in met iets makkelijks, maar het moet wel vers zijn en lekker natuurlijk. Daarom vandaag makkelijke garnalen spiezen met kokosrijst en een simpele citrus dip.
Om het echt makkelijk te houden kozen wij voor een Lassie "minuutje" kokosrijst, dan heb je daar al geen omkijken naar 😉
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Olijfolie om te bakken
1 pakje Lassie minuutje kokosrijst
0,5 komkommer in halve maantjes
18 garnalen
Voor de marinade:
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook fijngehakt
1 eetlepel limoensap
1 theelepel paprikapoeder
Voor de citrus dip:
sap van 1 sinaasappel
2cm verse gember fijngehakt
3 eetlepels limoensap
1 theelepel maïzena
Om te garneren:
een paar partjes/plakjes limoen
wat blaadjes koriander (of peterselie)
een pepertje (rood, geel of groen) in ringetjes
En zo maak je het:
Marineer om te beginnen de garnalen en steek ze eventueel aan spiesjes.
Zet even aan de kant.
Meng vervolgens alle ingrediënten voor de citrus dip in een steelpannetje. Zet op middelhoog vuur en verwarm al roerend op totdat het ingedikt is. Zet het vuur uit en schep de dip in een kommetje.
Zet een (grill)pan op middelhoog vuur voor de garnalen.
Leg ze in de pan en bak een minuut of twee per kant.
In de tussentijd verwarm je de kokosrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dien de garnalen en de rijst op, samen met de citrus dip en komkommer en garneer met de partjes limoen, blaadjes koriander en het pepertje.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties