Salade met couscous en scampi
Wat dachten jullie van deze overheerlijke salade met couscous en scampi?
Je maakt heb heel eenvoudig klaar binnen aan paar minuten.
Dit heb je nodig: Voor 2 personen
Voor de couscous:
100 gram couscous
0,5 rode paprika
0.5 theelepel komijnpoeder
0.5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel uienpoeder
0,5 theelepel dille gedroogd
peper en zout naar smaak
Voor de scampi:
20 stuks scampi
1 eetlepel olijfolie
chiliflakes naar smaak
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
Voor erbij:
2 handjes rucola
snoeptomaatjes gehalveer
komkommer
Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Maak de marinade voor de scampi: meng de chiliflakes, knoflook, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie in een kommetje.
Voeg de scampi toe en roer even goed om.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kruid goed met de aangegeven specerijen.
Snij de rode paprika in kleine blokjes en roer door de couscous.
Zet aan de kant.
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje en zet ook even aan de kant.
Zet een pannetje op middelhoog vuur. Als de pan heet is voeg je de scampi inclusief de marinade toe.
Ze hebben niet veel tijd nodig, hooguit een minuut of twee per kant.
Draai 1 x om.
Schep de couscous op de borden. Leg de sla, tomaat en komkommer erbij.
Verdeel de dressing over de groenten.
Schep de scampi erbij en serveer meteen.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties