Garnalen tempura poké bowl
Een poké bowl doet het hier altijd goed.
Wat we ook heel erg lekker vinden is een beetje warm combineren met verder koude ingrediënten.
In dit geval zijn dat de garnalen die ik gebakken heb ik de oven.
Een heerlijke combi!
De ingrediënten: voor 2 personen
Voor de garanalen:
12 garnalen (schoongemaakt, vers of ontdooid)
een paar eetlepels bloem
1 ei geklutst
een paar eetlepels panko
peper en zout naar smaak
Voor de bowl:
150 gram sushi rijst bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
1 grote wortel in linten gesneden met de kaasschaaf
een paar radijsjes in plakjes
een halve komkommer in plakjes
wat edamame boontjes (diepvries) geblancheerd
1 mango in blokjes
optioneel crispy zeewier (verkrijgbaar bij de toko)
Voor de sriracha saus:
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels mayaonaise
1 eetlepel sriracha
1 theelepel peterselie gedroogd
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Bereid eerst de sushi rijst en laat deze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220gr. C
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout naar smaak.
Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko.
Leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Schuif in het midden van de oven en bak een minuut of 10-12 totdat de garnalen gaar zijn.
Verdeel in de tussentijd de ingrediënten voor de bowl over de kommen en meng de ingrediënten voor de sriracha saus in een kommetje.
Leg de garnalen erbij en serveer de saus apart om te dippen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties