Stoofpotje met gehakt en spitskool
Een strak blauwe hemel, een stralend zonnetje en ijzige kou. Mijn favoriete weer voor een lekkere wandeling!
En als je dan thuiskomt dan wacht dit lekkere stoofpotje op je om lekker mee op te warmen. In het meest gunstige geval natuurlijk 😜
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
1 eetlepel olijfolie
500 gram rundergehakt
800 gram aardappelen, geschild en in stukken van 2x2cm
1 grote ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 spitskool in niet te kleine stukken gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
800 ml runderbouillon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder gerookt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel uienpoeder
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
neem een grote pan met deksel.
braad het gehakt rul met de olijfolie.
Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de ui, de knoflook en de tomatenpuree toe.
Roer even goed door.
Voeg dan de paprikapoeders, het uienpoeder en de komijn toe.
Bak even mee en blus af met de bouillon.
Leg het deksel op de pan en laat het een minuut of 20-25 zachtjes koken op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Reactie plaatsen
Reacties