Pasta met citroen
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Deze pasta met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai op tafel.
Dat is pas genieten.
De ingrediënten: Voor 4 personen
1 scheut olijfolie om te bakken
360 gram spaghetti of linguine
Sap en rasp van 1 citroen
Zout
2 teentjes knoflook, heel, alleen gepeld
200 ml room
wat gehakte peterselie
En zo maak je het:
Kook de pasta in een grote pan met water en een flinke snuf zout.
Giet af nèt voordat de pasta al dente is, maar let op; Bewaar ongeveer twee kopjes van het pastawater.
In een grote braadpan giet je een scheut olijfolie.
Zet het vuur middelhoog.
Voeg de twee hele knoflook teentjes toe en bak ze een minuut of twee.
Haal dan de knoflook teentjes uit de pan en gooi ze weg. Die hebben hun werk gedaan.
Giet het sap van de citroen bij de olie. Voeg ook de zest toe. Voeg de room toe en roer even door elkaar.
Doe de pasta erbij en verwarm weer even mee.
Voeg beetje bij beetje het pastawater toe totdat de saus mooi gebonden en romig is.
Zorg ervoor dat de pasta steeds in beweging blijft.
De pasta zal nu al dente zijn.
Voeg de peterselie toe.
Breng op smaak met zout en serveer direct.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties