Koolrabigratin
Dit gerecht stond al een hele tijd op mijn lijstje om een keer te maken.
Het is geïnspireerd op een recept van Edeka in Duitsland die een vergelijkbaar recept op hun site hadden staan. Ik heb het een en ander aangepast naar mijn eigen idee en smaak.
Het is echt een overheerlijke ovenschotel geworden.
Wij aten er een braadworstje bij.
Super lekker!
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
800 gram koolrabi in frieten gesneden (1x1cm)
1 grote winterwortel in plakjes
Olijfolie om te bakken
1 ui gesnipperd
125 gram gerookte spekreepjes
200 ml groentebouillon
Voor de saus:
1 eigeel
200 ml kookzuivel light
2 theelepels bloem
100 gram cheddar geraspt
2 theelepels kervel gedroogd
peper en zout naar smaak
Om te garneren:
Wat verse peterselie, basilicum of koriander.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200gr. C.
Neem een grote pan of wok. Bak de ui en de spekjes samen in een scheutje olijfolie.
Voeg de wortel en de koolrabi toe aan de pan en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat een minuut of acht doorkoken.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Hou een beetje van de kaas achter om straks over de ovenschotel heen te strooien. roer goed door.
Giet het koolrabi mengsel af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Neem in ingevette ovenschaal erbij en giet het koolrabi mengsel er in.
Verdeel de saus er over en verdeel de rest van de cheddar er overheen.
Schuif in het midden van de oven en bak voor 40-45 minuten.
Garneer met wat peterselie, basilicum of koriander.
Lekker met braadworst of een gehaktbal.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties