Romige tomaten en rozemarijn orzo
Tijd voor wat comfortfood! Wat denken jullie van deze?
Dit heb je nodig: voor 4 personen
Voor de orzo:
1 eetlepel olijfolie
1 ui gesnipperd
1 takje rozemarijn, fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
350 gram orzo
750ml kippenbouillon
peper en zout naar smaak
2 grote handen vol verse spinazie
2 handjes vers geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: een flinke scheut kookroom
Voor de kip balletjes:
500 gram kipgehakt
1 theelepel oregano gedroogd
1 theelepel paprikapoeder gedroogd
1 theelepel knoflookpoeder gedroogd
1 theelepel uienpoeder gedroogd
2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 handje paneermeel
1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
1 handje vers geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
Doe alle ingrediënten voor de kip balletjes in een kom en meng goed door elkaar.
Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif in de over voor ongeveer 20 min.
Doe wat olijfolie in een grote braadpan.
Voeg de ui, de rozemarijn de knoflook en de tomatenpuree toe en bak even aan.
Voeg de orzo toe en bak even mee. Blus af met de bouillon.
Leg het deksel op de pan en laat een minuut of tien sudderen.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Als de orzo bijna gaar is vog je de spinazie en de Parmezaan toe en roer je het geheel nog even goed om.
Optioneel kun je nog een scheut kookroom toevoegen.
Serveer de orzo met de balletjes.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties