Indiase kip curry
Wat is het toch een fijn ding hè? Die slowcooker.
Ik haal hem eigenlijk veel te weinig uit de kast.
Hieronder deel ik met jullie het recept voor lekkere Indiase kip curry. Heel smaakvol en met minimale voorbereiding.
Dit heb je nodig: Voor 4 personen
olijfolie
500 gram kipfilet in niet te kleine blokjes
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
3 cm verse gember fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels kerrie poeder
1 eetlepel Garam Masala
0,5-1 theelepel chilipoeder naar smaak
zout en peper
400 ml kokosmelk (light)
En zo maak je het:
Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak totdat deze een klein beetje zacht begint te worden.
Voeg de gember en de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg daarna de tomatenpuree, de kerrie, chilipoeder en de Garam Masala toe.
Blijf goed roeren en zorg dat de specerijen niet verbranden.
Blus af met de kokosmelk en breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur uit.
Voeg het mengsel uit de pan toe aan de slowcooker.
Voeg de kip toe en roer goed door elkaar.
Zet de slowcooker aan op stand low voor 6 uur.
Ga iets leuks doen.... 😉
Lekker met rijst!
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties