Amerikaanse coleslaw zonder mayo

Coleslaw vind ik echt heerlijk, maar ik vind het jammer dat er in de gangbare salades zoveel mayonaise verwerkt wordt. 
Deze versie maakte ik helemaal zonder mayonaise. Daarvoor in de plaats gebruikte ik onder andere Griekse yoghurt. Nèt zo lekker als je het mij vraagt! Misschien wel lekkerder 😋

 

De ingrediënten:    Voor een grote kom vol 

1/2 witte kool

2 winterpenen

5 opgehoopte eetlepels Griekse yoghurt 

3 theelepels suiker

1 theelepel mosterd

1 theelepel dille gedroogd

1 theelepel karwijzaad gedroogd 

1 klein scheutje melk 

Sap van 1/2 citroen 

Snufje zout

 

En zo maak je het:

Snij de witte kool en de winterpenen fijn in de keukenmachine. (Of met een mandoline)

Roer alle overige ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de kool en wortel. Roer goed door elkaar. 

Dek de kom af en zet minimaal een paar uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. 

Een hele nacht mag ook. 

Voor het opdienen nog een keer goed roeren en dat is alles!

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.