Quinoa bowl met ketjap kip balletjes

Het is weer de hoogste tijd voor een gezonde bowl met lekkers! 😋 Deze keer heb ik mijn fantasie de vrije loop gelaten en gewoon gekeken wat we nog hadden liggen en waar we zin in hadden. Het is deze ✨Quinoa bowl met ketjap kip balletjes geworden✨ Wat hebben we heerlijk gegeten! 🥰

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Voor de salade: 

200 gram quinoa, gekookt en afgekoeld 

200 gram veldsla 

1/4 rode kool in dunne reepjes

1/4 witte kool in dunne reepjes 

1 rode ui in hele fijne ringetjes 

een klein schutje rode wijnazijn

1 klein snufje grof zeezout

0,5 komkommer in plakjes

Voor de kip balletjes: 

500 gram kipgehakt

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel paprikapoeder gedroogd 

1 theelepel knoflookpoeder gedroogd 

1 theelepel uienpoeder gedroogd 

2 eetlepels ketjap manis 

1 handje paneermeel

peper en zout naar smaak 

Voor de dressing: 

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels citroensap

1 snufje zout en peper

2 eetlepels honing

 

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 200 gr. C. 

 

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. 

 

Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.

Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Schuif in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten.  

 

Doe de dunne ringetjes rode ui in een kommetje. Voeg een paar korrels grof zeezout en een klein scheutje rode wijnazijn toe en kneed even goed door. 

Datzelfde kun je eventueel ook doen met de rode kool.  

 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant.

 

Verdeel alles over de boden. Giet de dressing er overheen en leg de balletjes er op. 

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.