Gebakken gnocchi met zuurkool en chorizo

Misschien klinkt deze combi in eerste instantie een beetje vreemd, maar geloof me, deze is hemels! 😍

Als je van zuurkool houdt tenminste.... Anders kun je er maar beter niet aan beginnen 😜

 

Dit heb je nodig:    Voor 2 personen

Voor de gnocchi:

400 gram gnocchi (koelvers)

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 snufje zout

1 theelepel knoflookpoeder

voor de zuurkool:

500 gram zuurkool

1 snufje peper en zout

1 klein blikje ananas partjes op sap

Erbij:

100 gram chorizo in dunne plakjes

Optioneel

Wat yoghurt of mayonaise om te dippen.

Een handje peterselie om te garneren.

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 220 gr.C

Doe de gnocchi in een kom samen met de olijfolie en de specerijen en hussel goed door elkaar. 

Zet een pannetje op het vuur met de zuurkool en het blikje ananaspartjes. Voeg eventueel naar smaak een snufje peper en zout toe en laat op een laag pitje warm worden met het deksel op de pan.

Verdeel de gnocchi over een bakplaat en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. 

Bak de chorizo krokant op middelhoog vuur in een pannetje zonder olie of vet. Blijf er bij want dit duur maar een minuutje per kant of zo. Schep uit de pan op een keukenpapiertje om het overtollige vet weg te nemen. 

Dan maak je de borden op. 
Leg de zuurkool onderop. Verdeel de gnocchi en de chorizo er overheen. 
Optioneel voeg je wat frisse yoghurt of mayonaise toe om te dippen. 


Eet smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.