Toscaanse witte bonen maaltijdsoep

Vullend, verwarmend en bomvol groenten.

Deze Toscaanse witte bonen maaltijdsoep is comfort food in alle opzichten.

 

De ingrediënten:   Voor 1,5-2 liter soep 

Olijfolie om te bakken

4 chipolata worstjes, vel verwijderd en in stukken gebroken

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 winterpenen in halve maantjes

2 stengels bleekselderij in halve maantjes

1 prei in ringen

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd

peper en zout naar smaak

1 liter kippenbouillon 

1 blik à 400gram tomatenblokjes (Mutti)

150 gram parelcouscous  

1 blik à 400gram witten bonen

2 handen vol verse spinazie 

Optioneel: wat geraspte oude kaas als topping

 

En zo maak je het:

Doe een beetje olijfolie in de soeppan. Bak de stukjes worst even aan. Voeg de ui toe en de gedroogde kruiden. 
Voeg de knoflook toe en bak even mee. 
Voeg de prei, de wortels en de bleekselderij toe en roer even door.

Daarna voeg je ook de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe.

Breng aan de kook.

Als het kookt voeg je de parelcouscous toe.

Laat een kleine tien minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.

Zet het vuur laag en voeg de witte bonen toe.

Verwarm even goed door, maar laat niet meer koken.
Breng op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de verse spinazie toe en roer door de soep. 

Schep de soep in kommen en strooi er optioneel wat geraspte oude kaas overheen.

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.