Havermout pannenkoekjes met warme kersen

Heb je zin in een lekker en gezond ontbijt? Maak dan eens deze havermout pannenkoekjes met warme kersen. 

Je gooit alle ingrediënten in de blender. Bakt er 5 pannenkoekjes van en klaar is Kees!

 

Dit heb je nodig:   Per persoon/5 st

olijfolie om te bakken

Voor het beslag:

50 gram havermout

1 theelepel bakpoeder

1 ei

1 eetlepel honing (suiker of suikervervanger kan ook)

1 snufje kaneel

70 ml melk naar keuze

1 snufje zout

Voor erbij:

1 handje kersen (diepvries)

 

En zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blender en blend in een halve minuut tot een romige massa. 

Doe een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. 

Voeg een scheut van het beslag toe (ik haalde er 5 pannenkoekjes uit) 

Bak een tot anderhalve minuut of totdat je duidelijke luchtbellen aan de bovenkant ziet verschijnen en draai dan om en bak de onderkant nog een halve minuut. 

In de tussentijd warm je de kersen op in een pannetje of in de magnetron. 
Zorg ervoor dat je ze een beetje plet, zodat er wat sap uit komt. 

Leg je pannenkoekjes op een bord. Verdeel de kersen er overheen en eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.