Chili con chicken 

Chili con chicken, het broertje van de Chili con carne.

Het enige verschil is dat je hier kipgehakt gebruikt in plaats van rundergehakt.

Net zo lekker vind ik zelf en het scheelt je ook nog eens een hoop calorieën 😉 

 

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 à 5 personen 

1 scheutje olijfolie om te bakken

500 gram kipgehakt

1 grote ui in grove stukken 

1 rode paprika in grove stukken

2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten 

1 blik kidneybonen, afgegoten,maar niet afgespoeld

1 klein blikje tomatenpuree 

1 scheutje ketjap manis

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1/2 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel chilipoeder (of meer als je van pittig

houdt)

peper en zout naar smaak

 

En zo maak je het:

 

Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. 

Voeg de droge kruiden toe, dus de komijn, koriander, kaneel, knoflook, chili en bak even aan. 
Voeg het gehakt toe en rul het. 
Als het een beetje bruin begint te worden voeg je een scheutje ketjap manis toe. 
Voeg dan de tomatenpuree toe. Die moet je even ontzuren. Dat doe je door het vlees even aan de kant te schuiven en de tomatenpuree op de bodem van de pan even aan te bakken. Roer goed zodat deze niet aanbrandt. Roer beetje bij beetje het vlees door de tomatenpuree zodat het weer een geheel wordt. 
Voeg de ui en de rode paprika toe. 
Voeg de tomatenblokjes en het cacaopoeder toe en laat even met het deksel op de pan sudderen. 
Voeg als laatste de kidneybonen toe. Die hoef je alleen even te verwarmen. 
Persoonlijk hou ik ervan als de paprika en de ui nog wat knapperig zijn en niet helemaal suf gekookt, dus als je wil, zet het vuur op tijd uit. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien gewenst nog wat chilipoeder toe. Laat nog even met het deksel op de pan staan. 

Serveer met brood of witte rijst en sla. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.