Traybake met kip, zoete aardappel en spruitjes 

Herfstkleuren en herfstgeuren! 
Deze traybake schreeuwt herfst!!

Rozemarijn, tijm, knoflook, geroosterde spruitjes en zoete aardappel. Dat is wat ik ruik als ik de keuken binnen kom 😋

Dat word weer zalig met een zachte G! 😉

Dit heb je nodig:    Voor 4 personen

500 gram zoete aardappel

500 gram spruitjes

2 rode uien

6 teentjes knoflook in de schil

1 theelepel tijm gedroogd

1 theelepel rozemarijn gedroogd

olijfolie

2 grote kipfilets 

peper en zout naar smaak

0,5 theelepel paprikapoeder 

1 scheutje citroensap 

150ml kippenbouillon 

Garneer met:

partjes citroen


En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C

Boen de zoete aardappels schoon. Laat de schil er aan.

Snij ze in grove stukken of frieten van ongeveer 2x3cm. Verspreid ze over een ovenschaal.

maak de spruitjes schoon. Snij het kontje er af en halveer ze. Leg ze ook op de ovenschaal.

Snij de rode uien in wedges en voeg ook toe.

Voeg ongeveer 1 eetlepel olijfolie toe en hussel alles even door elkaar.

Steek de knoflookteentjes nog in de schil er tussen. 

Schuif in het midden van de oven en bak voor ongeveer 15 minuten.

Kruid intussen de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder en snij ze in de breedte grofweg in 3 stukken. 

Neem de schaal na 15 minuten uit de oven. Hussel alles even door elkaar en leg de kip stukken er bovenop. Verdeel nog een klein beetje olie en een scheutje citroensap over de kipfilets.

Schuif opnieuw in de oven en bak opnieuw voor 15 minuten. 

Vervolgens neem je de schaal er weer uit, knijp je de knoflookteentjes uit over het geheel, giet je de kippenbouillon er overheen en laat je het een laatste keer bakken in de oven voor zo'n 15-20 minuten of totdat de kip gaar is. Garneer met partjes citroen en serveer meteen!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.