Salade met kip en hasselback zoete aardappels 

We gaan het weer eens anders doen vandaag. Hasselback aardappel, maar dan met zoete aardappel. Erbij wat gebakken kip uit de oven en lekker veel sla.  

 

De ingrediënten:     voor 4 personen

Voor de hasselbacks: 

4 grote (of 8 kleine) zoete aardappels

olijfolie

paprikapoeder

oregano gedroogd

knoflookpoeder

peper en zout naar smaak

Voor de kip:

4 kipfilets

olijfolie

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel knoflookpoeder gedroogd

peper en zout naar smaak. 

Voor de sla:

ingrediënten naar keuze.

Ik gebruikte 

gemengde sla 

rode kool

rode en gele paprika 

radijsjes

tomaat

komkommer

Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamico azijn

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

1 theelepel dille gedroogd

paper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 220gr. C 

Snij de zoete aardappels om de halve cm in tot bijna aan de onderkant. Dat gaat het makkelijkst als je de aardappel op twee Chinese eetstokjes legt en dan insnijdt tot op het stokje. 

Wrijf ze in met de olijfolie en de specerijen. Probeer ook zo goed mogelijk tussen de inkepingen te komen.

Leg ze in een ingevette ovenschaal en schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 45-50 minuten. 

wrijf de kip in met de olijfolie. Verdeel er de specerijen over en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Schuif de bakplaat in de laatste 25 minuten baktijd van de zoete aardappels in de oven, net onder de aardappels. 
Check na afloop of de kip goed gaar is. 


Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. 
Verdeel de sla over de borden. Giet de dressing er overheen en leg de kip en de hasselback aardappels er bij.

 

Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.