Couscous salade met kipspiezen en dukkah 

✨Couscous salade met kipspiezen en dukkah ✨

Salades gaan er hier altijd wel in, zo ook deze couscous salade. Niet zo gek ook, want het is dan ook echt een toppertje! 😋

Stel je voor: frisse couscous met grapefruit, granaatappelpitjes en rode kool. Ze geven je een klein zoetje. De iets pikante kipspiezen balanceren dat zoet weer wat en voegen wat pit toe. Je maakt het af met wat crunchy dukkah over iets zurige yoghurt en je voegt nog wat romige feta toe 😅

Je salade is qua smaken en texturen compleet 😋😋 Laat het smaken!


Dit heb je nodig:    Voor 4 personen

Voor de kip:

500 gram kipfilet in grove blokjes gesneden 

Voor de marinade:

2 teentjes knoflook gehakt

1 theelepel paprikapoeder 

3 cm gember fijngehakt

1,5 eetlepel sojasaus

1 eetlepel balsamico azijn 

1 scheutje worcestershire saus 

1 theelepel sambal

3 eetlepels olijfolie 

peper en zout naar smaak

Voor de couscous salade:

120 gram couscous 

3 handen vol veldsla

1/4 rode kool fijngesneden

De pitjes van 1 granaatappel

2 grapefruit

50 gram feta verbrokkeld 

0,5 bosje peterselie fijngehakt 

Voor de dressing:

Het opgevangen sap van de grapefruits

peper en zout naar smaak

1 eetlepel honing

4 eetlepels olijfolie 

voor de dukkah:

2 handjes cashewnoten 

2 handjes pistachenoten

1 theelepel korianderzaad 

1 theelepel karwijzaad 

1 theelepel sesamzaadjes 

Erbij:

Een paar eetlepels yoghurt 

 

En zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. 
Voeg de kip blokjes toe. Dek af met plasticfolie en zet een half uurtje in de koelkast. 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snij de grapefruits dik zodat er geen wit meer te zien is. Boven een kom op het vocht op te vangen snij je de partjes tussen de vliesjes uit. Het vocht wordt straks onderdeel van je dressing, dus niet weggooien. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Breng op smaak met peper en zout. 

Rooster alle ingrediënten voor de dukkah in een droge koekenpan. Hak fijn in een vijzel. Er mogen best nog wat grove stukjes tussen zitten. 

Doe de yoghurt in een kommetje. Voeg de helft van de dukkah toe er roer even door. 
Een beetje van de dukkah en een klein beetje peterselie strooi je er overheen. 

Verwarm de oven voor op 200gr. C. 
Rijg de kip aan spiesen en leg ze op een rooster en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten of totdat de kip gaar is. 
Zet er een bak onder om het vocht op te vangen!! 

Meng alle ingrediënten voor de couscous salade en leg op een schaal.De feta en de peterselie voeg je als laatste toe. 

Als de kipspiezen klaar zijn verdeel je de dressing over de salade en leg je de kip erbij. Verdeel de resterende dukkah over het geheel en serveer met de dukkah yoghurt. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.