Romige tagliatelle met citroen en kip 

Met deze lekkere pasta tover je binnen een paar minuten de zomer op je bord! 
Romige pasta, malse kip en heel veel citroen, gewoon omdat ik er dol op ben 😋

 

Dit heb je nodig: voor 2 personen

1 klontje boter

1 teentje knoflook fijngehakt

1 eetlepel kappertjes

220-250 ml kippenbouillon 

1 kleine kipfilet 

125 ml kookzuivel light

250 verse pasta (koelschap)

1 handje geraspte Parmezaanse kaas 

0,5 citroen (of meer naar smaak)

peper

 

En zo maak je het:

Snij de kipfilet in de lengte doormidden. Snij de repen vervolgens in hele dunne plakjes. 
Zet even aan de kant.

Smelt een klontje boter in een pan. 
Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut.

Voeg 220 ml kippenbouillon en de kappertjes toe. Roer even door en doe vervolgens de kip erbij.

Kook een minuut of drie. 

Voeg de kookzuivel toe en breng opnieuw aan de kook.

Voeg de verse pasta toe en roer goed door. 

Kook de pasta in een paar minuten al roerend beetgaar. 
Mocht je meer vocht nodig hebben, voeg dan de rest van de kippenbouillon toe. 

Zodra de pasta gaar is draai je het vuur uit. 

Voeg de Parmezaanse kaas toe in drie delen en roer goed door. 

Voeg het sap van een halve citroen toe.

Proef en breng op smaak met peper en eventueel meer citroen als je een liefhebber bent net als ik 😉


Serveer meteen.

 

Smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.