Gepofte quinoa rotsjes

Persoonlijk ben ik niet persé dol op chocolade. Waar ik wel van houd is verrassende combinaties te maken in de keuken. En als er dan toevallig ook chocolade aan te pas komt dan is dat geen enkel probleem, toch? 
Deze rotsjes zijn, dat voelen jullie inmiddels wel aankomen, dan ook geen gewone pindarotsjes, het zijn rotsjes met een twist. 

Die twist zit hem in het toevoegen van specerijen. Een specerijen-mix in dit geval. Garam Masala om precies te zijn en ook nog een snufje cayennepeper. 

De gepofte quinoa, de gezouten pinda's, de Garam Masala en het snufje cayennepeper maken deze hapjes tot een ware smaakexplosie.

 

De ingrediënten 

200 gram gesmolten chocolade (liefst pure chocolade)

1 hand vol gezouten pinda's 

75 gram gepofte quinoa (of meer indien nodig)

1 eetlepel Garam Masala

1 snufje cayennepeper 

 

En zo maak je het:

 

Bekleed een kleine bakplaat of dienblad met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom. 
schep met behulp van twee eetlepels kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat. 
Als je mengsel te slap is om er hoopjes van te maken voeg dan nog wat gepofte quinoa toe. 

Zet de bakplaat een uurtje in de koelkast om op te stijven. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.