Flatbread met lamsgehaktballetjes 

Lamsgehak, ik hou er van.

Met deze flabreads erbij kun je genieten van een heerlijke lunch! Knapperige sla, warm flatbread en kruidige gehaktballetjes 😋😋
De frisse yoghurt dip maakt het helemaal af. 

 

Dit heb je nodig:  voor 4-5 personen

4-5 Flatbreads

Voor de groenten:

1/4 ijsbergsla fijngesneden 

1/4 kleine rode kool fijngesneden

2 handen vol rucola sla

1 grote wortel in lucifertjes gesneden 

Wat blaadjes munt

Voor de dip:

6 eetlepels yoghurt 

1 teentje knoflook geraspt

1 eetlepel harissa (of sriracha)

Voor de gehaktballetjes:

400 gram lamsgehakt

1 ui geraspt 

2 teentjes knoflook geraspt 

1 ei 

een handje paneermeel of panko

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel korianderpoeder 

1 theelepel komijnpoeder 

0,5 theelepel kaneel

0,5 theelepel cayennepeper 

zout en peper naar smaak 

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 gr. C

Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.

Meng goed en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuit in het midden van de oven en bak bruin en gaar in ongeveer 20 minuten. 

De laatste 3 minuten verwarm je het flatbread even mee.

In de tussentijd snij je de groenten en meng je alle ingrediënten voor de dip door elkaar in een kommetje.

Haal de gehaktballetjes uit de oven en verdeel de groenten over de flatbreads.

Serveer de dip er apart bij.

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.