Romige gnocchi met varkensfilet lapjes en spinazie

Is het een grauwe en grijze dag en heb je iets stevigs nodig? Ga dan eens voor dit gnocchi pannetje. Het is het ultieme comfortfood!

 

Dit heb je nodig:    voor 3-4 personen

600-700 gram gnocchi (koelvers)

Boter om te bakken

3-4 varkensfilet lapjes

1 ui gesnipperd

1 theelepel Provençaalse kruiden gedroogd

3 eetlepels bloem

500 ml kippenbouillon 

250 ml melk 

peper en zout

1 kleine zak verse spinazie 

1 handje geraspte Parmezaanse kaas 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C 

Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. 

Kruid de varkensfilet lapjes met peper en zout.

Neem eennovenbestendige braadpan. Doe er een klontje boter in en bak ze aan beide kanten in een paar minuten gaar en bruin. 

Schep uit de pan en zet even aan de kant. 

Doe nog een klontje boter in de pan. Voeg de ui en de Provençaalse kruiden toe. Bak een minuut of twee. 

Voeg dan de bloem toe. 
Roer goed door, liefst met een garde en bak de bloem een paar minuten mee. 

Voeg beetje bij beetje en al roerend de kippenbouillon toe. Roer met een garde tot een romige saus. 
Voeg de melk toe en roer opnieuw goed door. 

Doe de gnocchi terug in de pan. Voeg de spinazie toe en roer om. Leg ook de filet lapjes terug in de pan. 

Verdeel de Parmezaanse kaas er overheen en zet de pan zonder deksel in het midden van de oven voor ongeveer 15-20 minuten.

Serveer meteen.

 

Smakelijk!