Oven aardappeltjes met ui en rauwe ham blokjes 

Dit lekkere bijgerecht maak je in de oven, zonder de aardappelen te schillen en zonder ze voor te koken!

De oven doet het werk voor je. Het resultaat is een schaal vol kruidige aardappeltjes, lekker krokant van buiten en zacht en fluffy van binnen. 

 

Dit heb je nodig:    voor 4 personen

1 kg krieltjes in de schil van gelijke grootte (halveer de grotere exemplaren)

1 scheutje olijfolie

125 gram rauwe ham blokjes 

1 grote ui in grove stukken 

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel oregano gedroogd 

zout en peper naar smaak 

Om te garneren:

lente-uitjes in ringen 

1 klein handje Parmezaanse kaas

 

En zo maak jet het. 

 

Verwarm de oven voor op 220 gr. C.

 

Was de krieltjes en zet even aan de kant. 

 

Zet een oven bestendige pan op middelhoog vuur. 

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan. 

Voeg de rauwe ham blokjes en de ui toe en bak even een minuut of twee aan. Snij de ui niet te klein, want dan verbrand deze te snel. 

Schep uit de pan op een bord. 

 

In dezelfde pan doe je nu de aardappeltjes. Voeg alle specerijen toe en roer even goed om. 

Bak opnieuw een minuut of twee. 

 

Vervolgens neem je de rauwe ham en de uien er weer bij en voeg je die bij de aardappelen. 

Zet het vuur uit. 

Roer alles even om en verplaats naar het midden van de oven. 

 

Bak zo'n 20 minuten. 

Roer dan even goed om en bak opnieuw zo'n 20-25 minuten totdat de aardappeltjes goudbruin en gaar zijn. 

 

Garneer met de lente-uitjes en verdeel de Parmezaan er over. 

 

Serveer meteen. 

 

 

Eet smakelijk!  

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.