Robuuste chocoladekoeken

Afgelopen week werd ik op mij werk getrakteerd op heerlijke zachte "chewy" chocoladekoeken. Daar moest ik natuurlijk meer van weten en ik ben thuis meteen aan de slag gegaan.

Na twee mislukte pogingen is het me gelukt om een recept te ontwikkelen van heerlijke chewy chocoladekoeken die aardig in de buurt komen.

Je eet ze zo uit het vuistje of je warmt ze 5 tot 10 seconden op in de magnetron.

Bewaar ze in een afgesloten koektrommel voor maximaal 5 dagen. Als ze tenminste zo lang overleven 😜

Ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk om te maken  

 

Dit zijn de ingrediënten   (voor 12 koeken) 

90 gram bruine suiker

115 gram koude boter in blokjes 

1 ei (koud)

40 gram cacaopoeder ongezoet gezeefd 

1 theelepel baking soda 

200 gram bloem gezeefd 

100 gram pure chocolatechips 

1 snufje zout 


En zo maak je het:

 

verwarm je oven voor op 180gr. C

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

In de mengkom van je keukenmachine meng je de koude boter met de suiker. 
Als de suiker opgenomen is door de boter voeg je het ei toe. 
Mux even en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Het mengsel zal in eerste instantie droog lijken, maar dat komt goed. Op een gegeven moment zal zich een stevige deegbal vormen. 

Neem de bal uit de mengkom en verdeel in 12 gelijke stukken  

Rol elk stuk tot een balletje en leg op de bakplaat. 
Met de onderkant van een glas druk je de ballen iets plat, maar niet te veel. 

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 14 minuten. 

Neem de bakplaat vervolgens uit de oven en laat een minuut of tien zo staan. 
De koeken zullen nog een klein beetje nagaren op de bakplaat. 
Vervolgens leg je de koeken op een rooster om verder af te koelen. Als je er tenminste vanaf kunt blijven 😜 

 

Eet smakelijk!