Lasagne uit de pan 

Lasagne uit de pan.

Heel gemakkelijk voor als je even geen oven bij de hand hebt of om gewoon een keer iets anders uit te proberen 😉 Vergeet niet op het laatst wat Parmezaan er over te raspen, dan smaakt deze net zo goed als het origineel! 

De ingrediënten:

Olijfolie om te bakken

Voor de tomaten-vleessaus:

1 ui gesnipperd

1 wortel in kleine blokjes van 0,5x0,5cm

1 bakje champignons in kleine blokjes 

3 teentjes knoflook fijngehakt 

2 grote handen verse spinazie

van alle gedroogde kruiden 1 theelepel; oregano, basilicum, salie, tijm, majoraan. 

500 gram rundergehakt 

2 eetlepels tomatenpuree 

1 blikje tomatenblokjes (Mutti)

1 blikje tomaten passata (Mutti)

1 laurierblad 

peper en zout naar smaak 

Extra nodig: 

1 handje geraspte Parmezaanse kaas

9 lasagnebladen

Optioneel om te garneren:

Wat blaadjes basilicum 

 

En zo maak je het:

Bak de ui en de wortel een paar minuten in een beetje olie. 
Voeg de knoflook en de gedroogde kruiden toe. Bak een halve minuut mee. Voeg ook de champignons toe en roer even goed door. 
Voeg het gehakt toe en bak het rul, net zo lang totdat er geen roze meer te zien is. 
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. 
blus af met de tomatenblokjes en de passata. 
Voeg het laurierblad toe. Dek af en laat op een laag vuurtje 45 minuten zachtjes pruttelen. 
Breng op smaak met peper en zout. 

Breek de lasagnebladen in kleine stukken en voeg toe aan de pan. 

Laat nog een paar minuten pruttelen totdat de lasagnevellen gaar zijn. 

Voeg dan de spinazie toe en roer goed door. 

Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en garneer optioneel met wat blaadjes basilicum. 

 

 

Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.