Simpele bruschetta

Ik mag ze dan wel "simpel" noemen, deze bruschette,  maar de kracht zit hem hier echt in de eenvoud. 

Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Kies ze zorgvuldig en ga voor kwaliteit. 
Het allerlekkerst is bruschetta natuurlijk met Italiaanse tomaten, maar als je daar niet aan kunt komen, kies dan voor mooie rijpe en lichtzoete trostomaatjes. 

 

De ingrediënten:

chiabattabrood in plakjes 

Lekker rijpe tomaten in kleine blokjes gesneden 

Extra vergine olijfolie

een teentje knoflook, gepeld en doormidden gesneden

zout en peper

een paar blaadjes basilicum in stukjes gescheurd

 

En zo maak je het:

Doe de tomaten in blokjes gesneden in een kommetje.

Voeg een beetje peper en zout toe en laat ze een kwartiertje marineren. 

Sprenkel een klein beetje olijfolie op de sneetjes brood.

Grill deze in een grillpan als je die hebt totdat ze mooi knapperig zijn.
In de oven kan natuurlijk ook. Zet je oven dan op 180gr C. en schuif de sneetjes even onder de grill.

Als de sneetjes mooi bruin en nog warm zijn neem je het gehalveerde knoflookteentje erbij en wrijf je ze daarmee in. 

Verdeel vervolgens de stukjes tomaat er overheen en de gescheurde basilicum blaadjes. 

Sprenkel er tot slot nog een paar druppels extra vergine olijfolie over. 

 

That's it!

 

 

Smakelijk! 
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.