Nutella fudge

Deze zat er al een tijdje aan te komen, ik moest alleen het recept nog even wat verbeteren... 😎
Als je het al een recept kunt noemen 😜

Je hebt voor deze lekker fudge maar 2 ingrediënten nodig... nou ja, 3 als je de chocolade sprinkles ook meetelt.... 

 

Dit zijn de ingrediënten   voor ongeveer 20 balletjes

1 blikje gecondenseerde melk (395 gram)

3 eetlepels nutella

optioneel: hazelnoten/amandelen o.i.d. als vulling

 

chocolade chunks, sprinkles, hagelslag of cacao of iets dergelijks om je balletjes in te rollen.

Ik gebruikte de pure chocolade chunks van de Ruijter. 

En zo maak je ze:

 

Vet een diep bord in met een klein beetje boter. Zet aan de kant. 

 

Zet een pannetje op het vuur. Voeg de gecondenseerde melk en de nutella  toe. Zet het vuur middelhoog en breng al roerend met een spatel aan de kook. 

Let op: Je moet er echt bij blijven en steeds blijven roeren zonder te stoppen, anders brandt het aan!

Zodra het mengsel kookt zet je het vuur iets lager, zodat het net nog een beetje bubbelt. Blijf roeren!

Dit duurt in totaal zo'n tien minuten. 

Je zult zien dat je fudge steeds wat steviger wordt. Hij is klaar als je met je spatel een lijn kunt trekken door het mengsel heen en het duurt een paar seconden voordat het weer dicht trekt. 

 

Neem van het vuur en giet het mengsel in het ingevette bord. Let op! Het mengsel is echt loeiheet!!

 

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna voor een uurtje in de koelkast om op te stijven. 

 

Neem de fudge er weer bij. Beboter je handen en neem kleine stukjes van de fudge en rol deze tot een balletje. 

Ik rol ze ongeveer zo groot als een walnoot, dan haal je ongeveer 20 balletjes uit dit recept.  

Je kunt er nu optioneel nog een noot in "verstoppen" als je dat wilt, maar dat is geen must. 

 

Als al je balletjes klaar zijn rol je ze door de chunks, sprinkles, hagelslag, cacao of wat je dan ook hebt gekozen. 

 

Leg op een schaal en serveer meteen of bewaar ze maximaal een week afgedekt in de koelkast.

 

 

 

Smakelijk!