Parelcouscous met Marokkaanse gehaktballetjes 

Hou je van de Marokkaanse keuken? Zet dan deze heerlijke couscous met Marokkaanse gehaktballetjes maar eens op je lijstje. 
Heel eenvoudig om te maken, maar bomvol smaken. 

De Ingrediënten:    Voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes:

500 gram rundergehakt 

0,5 theelepel kurkuma 

0,5 theelepel komijnpoeder

0,5 theelepel korianderpoeder

0,5 theelepel kaneel

0,5 theelepel knoflookpoeder

0,5 theelepel uienpoeder 

0,5 theelepel paprikapoeder 

1 hand vol broodkruim

1 ei 

zout en peper naar smaak

voor de couscous

250 gram parelcouscous 

2 kippenbouillon blokjes

1 broccoli in roosjes

2 Winterspelen in dunne lucifertjes 

Voor de yoghurt dip:

3 opgehoopte eetlepels (Griekse) yoghurt 

0,5-1 eetlepel harissa (of sriracha)

Optioneel:

platte peterselie om te garneren 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C.

Zet een grote pan water op het vuur en voeg de kippenbouillon blokjes toe. Breng aan de kook.

In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot. Leg ze op de bakplaat en schuif in het midden van de oven. 
Bak de balletjes bruin en gaar in ongeveer 20 minuten.

In de tussentijd kook je de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon. 
De laatste vier minuten van de kooktijd voeg je de broccoli en de wortels toe. 

Giet af en breng indien nodig op smaak met peper en zout. 

Meng de yoghurt met de harissa en zet aan de kant.

Haal de balletjes uit de oven. Serveer met de couscous en de pittige yoghurt dip. 
Garneer optioneel met platte peterselie. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.