Knoflookbrood

Dit is echt het beste knoflookbrood dat ik ooit gemaakt heb 😋

Met niet alleen niet alleen lekker veel knoflook, maar ook kruiden, chiliflakes, heel veel kaas en.... jawel mayonaise!

Voordat je nu weg gaat scrollen, laat het me uitleggen. De mayonaise-tip kreeg ik ooit van een vriendin uit Oostenrijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in eerste instantie ook niet om zat te springen om dit te proberen, maar geloof me, het werkt! 

Jarenlang was ik dit recept eigenlijk min of meer vergeten, totdat ik er vanmiddag weer aan moest denken. Ik ben meteen de keuken in gegaan en voilà! 
Zie hier het lekkerste knoflookbrood ooit! 

Tip: Neem allemaal een klein stukje bij een soepje of salade. Lukt het niet om je te beheersen dan kun je altijd nog een balansdag invoeren morgen 😉


De Ingrediënten:

1/2 ciabatta brood in de lengte doormidden gesneden.

3 teentjes knoflook fijn gehakt

3 eetlepels mayonaise 

2 eetlepels boter gesmolten

1/2 theelepel chiliflakes (optioneel)

1 flinke hand vol geraspte jonge kaas 

1 bol mozzarella in plakjes

1 handje verse peterselie fijngehakt 

1 hand vol geraspte Parmezaanse kaas 


En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200gr. C

Leg het brood met de smeerkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. 
Meng de boter en de knoflook met elkaar en verdeel met een lepel over het brood. 

Meng de mayonaise en de geraspte jonge kaas. Voeg het grootste gedeelte van de paterselie toe. Bewaar een klein beetje om te garneren. 

Smeer het jonge kaas en mayo mengsel over het brood. 

Dek af met zilverfolie en zet in het midden van je oven voor 10 minuten. 

Haal uit de oven. Verwijder de zilverfolie en verdeel de Parmezaanse kaas er over.

Bak opnieuw, maar nu onafgedekt in de oven voor een minuut of 5. 
Optioneel kun je het nog even onder de grill zetten. 

Garneer met de rest van de peterselie en geniet!

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.