Hartige broodkrans 

Ik had vandaag zin in hartige broodjes. Om er een luxe uitstraling aan te geven maakte ik er een krans van.

Of ik al vooruitloop op de feestdagen? Misschien 😂😂

Natuurlijk zijn ze ook gewoon geschikt voor een uitgebreid ontbijtje in het weekend of voor een lekkere brunch, want waarom niet! 

Dit heb je nodig:

500 gram tarwebloem

1,5 theelepel bakpoeder 

1 theelepel zout 

130 ml lauwwarme melk

1 zakje gist gedroogd (7gram)

0,5 theelepel suiker 

1 ei 

180 gram Griekse yoghurt

 

Na het rijzen toevoegen:

2 theelepels rozemarijn gedroogd

1 hand vol geraspte Parmezaanse kaas

Bestrijken met:

1 ei geklutst 

zaden en pitten naar keuze toevoegen (Ik gebruikte "Everything but the bagel" mix.

 

En zo maak je het:

Dit is een deeg dat je niet hoeft te kneden. Super makkelijk dus! Je roert het gewoon door met een vork.

Doe de lauwwarme melk met de suiker en de gist in een maatbeker en roer even door. Zet een paar minuten aan de kant totdat het gaat schuimen.

Doe de bloem met het zout en bakpoeder in een grote kom. 

Roer even door.

In een andere kom meng je de yoghurt met het ei.

Voeg nu het yoghurtmengsel en het gistmengsel toe aan de bloem.

Roer door met een vork totdat er geen bloem meer zichtbaar is. 
Je krijgt nu een plakkerig deeg. 

Dek af met plasticfolie en een schone theedoek en laat 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 190gr. C

Neem het deeg erbij en kneed met bebloemde handen de rozemarijn en de kaas erdoor.

Neem tweederde van het deeg en verdeel dat in 16 gelijke stukken. Rol er balletjes van.

Het overige deeg verdeel je eveneens in 16 gelijke stukken en ook daar rol je (kleinere) bolletjes van.

Vet een vlaaivorm in met boter of bakspray. 
Leg de balletjes er in. De grote aan de buitenkant. De kleine aan de binnenkant.

Bestrijk met het geklutste ei.

Strooi er tenslotte de pitten en zaden overheen.

 

Plaats in het midden van de oven en bak voor ongeveer 40 minuten. 


Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.