Ingelegde rode uien

Super simpel om te maken, maar oh zo lekker!

Deze ingelegde uien maak je in een handomdraai. Bewaar ze na het afkoelen in de koelkast en je kunt ze een paar weken gebruiken. 
Voeg ze toe aan taco's, salades, hamburgers, aardappelsalade, sandwiches en noem maar op. 


Je hebt niet veel nodig:

Een schone, afsluitbare, glazen pot.
Pas het recept qua hoeveelheden aan aan het formaat van je pot. Kijk even wat er in past.


2 of 3 rode uien.

1 deel water

1 deel azijn (appelciderazijn, gewone witte azijn  rijstazijn, wijnazijn of een combinatie van deze)

Een stuk of 10 zwarte peper korrels.

2 theelepels mosterdzaad

1 theelepel dille gedroogd

Suiker naar smaak

Een flinke snuf zout 

optioneel kun je extra smaakmakers toevoegen zoals knoflook, verse kruiden, jalapeños etc.


En zo maak je het:

Zet een schone glazen pot met deksel klaar.

Kijk om te beginnen even hoeveel ml. er in kan en

pas het recept daarop aan.

Zet een pan op het vuur en voeg alle ingrediënten behalve de uien toe. Breng het geheel aan de kook. 
Als het mengsel kookt en de suiker en het zout zijn opgelost mag het vuur uit. 

In de tussentijd snij je de uien zo fijn mogelijk in halve ringen. Dat kan met een mandoline, maar ook gewoon met een mes. 

Doe de gesneden uien in de glazen pot. Giet de warme vloeistof er overeen. Sluit de pot af en meng even door goed te schudden. 

Laat afkoelen en plaats daarna de pot in de koelkast. 

Afhankelijk van de dikte van je halve uienringen zijn ze perfect gemarineerd na 2 tot 12 uur. 

Hoe langer je ze laat staan hoe lekkerder!

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.