Parmezaan Schupfnudeln in tomatensaus

Deze pan vol comfortfood zet je in twintig minuten vanuit de oven op tafel! Dat is pas "comfortabel"! 

Daarna kun je heerlijk genieten van zachte Schupfnudeln met een krokant korstje en lekker veel tomatensaus. 

Serveer er een simpele groene salade bij en dinner is ready! 

Dit heb je nodig:    Voor 4 personen

500 gram Schupfnudeln (koelvers)

40 gram Parmezaanse kaas geraspt

Olijfolie om te bakken

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 ui gesnipperd 

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd 

1 theelepel suiker

peper en zout naar smaak

2 blikjes tomatenpulp (Mutti Polpa)

Wat blaadjes verse basilicum 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Maak de Schupfnudeln voorzichtig los, die willen nogal eens aan elkaar plakken. 

Leg ze op de bakplaat in een enkele laag. 
Verdeel de Parmezaanse kaas er over en schuif in het midden van de oven voor 15-20 minuten, totdat ze een mooi iets knappperig kostje gekregen hebben. 

In de tussentijd bak je de ui in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 
Voeg de gedroogde kruiden toe en bak ook even mee. 
Vervolgens doe je de tomatenpulp erbij.

Verwarm even goed door. Breng op smaak met een theelepel suiker en peper en zout naar smaak. 

Laat op een laag vuurtje sudderen met het deksel op de pan totdat de Schupfnudeln uit de oven klaar zijn. 

Schep de Schupfnudeln op de saus en leg er wat basilicum blaadjes bij. 

Serveer er optioneel een simpele groene salade bij met alleen een beetje olijfolie en citroensap er overheen. 

 

Smakelijk!