Duitse Schupfnudeln 

Duitse Schupfnudeln, ook wel vingerpasta genoemd. 
Voor als het een keer echt snel moet 😊

Ze zijn gemaakt van aardappels en lijken wat dat betreft het meest op gnocchi.

Ze worden vanwege hun vorm ook wel als vingers gezien, vandaar de naam vingerpasta.
In Duitsland zijn ze echt in iedere supermarkt te vinden.
Kun je er niet gemakkelijk aan komen, vervang ze dan door gnocchi. Dat kan prima! 
Zelf maken kan natuurlijk ook, alleen is de snelheid er dan wel uit in dit recept 😉

de Ingrediënten:    Voor 4 personen

500 gram Schupfnudeln (vers uit de koeling)

1 pakje à 350 gram Heinz Tomato Fritto

100ml kookroom

1 rode ui gesnipperd

1 rode paprika in stukjes

1 hand vol cherrytomaatjes gehalveerd

1 bakje kleine mozzarella bolletjes gehalveerd

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

0,5 theelepel oregano gedroogd

0,5 theelepel basilicum gedroogd

1 eetlepel Worchestershire saus 

peper en zout naar smaak 

Een paar blaadjes basilicum ter decoratie

 

En zo maak je het:

Indien je die hebt, neem een pan die ook in de oven kan. Heb je die niet, neem dan een gewone pan en vet een ovenschaal in met een klein beetje olie. 

Verwarm je oven voor op grillstand op 200gr. C.

Doe de olijfolie in de pan en bak de rode ui en de paprika op middelhoog vuur totdat deze zacht beginnen te worden.

Voeg de Tomato Fritto toe, alle gedroogde kruiden en de Worchestershire saus. Voeg de kookroom toe.
Breng op smaak met peper en zout. 

Voeg de Schupfnudeln toe en warm even goed door.

Zet het vuur uit.

Doe het mengsel over in de ovenschaal als je pan niet in de oven kan.

Voeg de tomaatjes en de mozzarella toe. Verplaats naar de oven en bak onder de grill tot de kaas gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren en de tomaatjes gebarsten zijn. 

Garneer met een paar blaadjes verse basilicum.

 

Serveer meteen.

 

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.