Torta Caprese 

De beroemde "taart zonder bloem" afkomstig van het eiland Capri!

 

Dit zijn de ingrediënten   

125 g boter op kamertemperatuur

175 g amandelmeel

135 g basterdsuiker

3 grote eieren (op kamertemperatuur)

140 g pure chocolade 

snufje zout

poedersuiker en cacaopoeder

 

En zo maak je hem:

 

Verwarm de oven voor op 170gr. C.


Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in met boter en bestrooi het met een laagje bloem

Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Meng de boter, de suiker en het zout in een kom en mix met een handmixer tot een romige massa.

Voeg de eieren een voor een toe en mix goed voordat je het volgende ei toevoegt.
Voeg de gesmolten chocolade en het amandelmeel toe.

Zet de springvorm in het midden van de oven en bak voor ongeveer 35-40 minuten.

 

Laat een afkoelen en bestrooi met poedersuiker en cacaopoeder. 


Smakelijk!